Een dorp binnen de stad – Basisschool De Goudenregen

Home/Biodiversiteit/Een dorp binnen de stad – Basisschool De Goudenregen

Over het project

Wij stellen u graag ons speelplaatsproject voor. Met de financiële steun van de VGC hebben we de kans gekregen om heel onze speelplaats op te waarderen. De focus bij dit project was de ‘natuur binnen de stad’. Aangezien vele kinderen van onze school in een stedelijke context wonen, hebben we ervoor gekozen om uitsluitend te werken met natuurlijke elementen en de nadruk te leggen op ontdekkend spelen en leren in de natuur.

De kinderen kunnen nu dagelijks op avontuur, door de evenwichtsbalken en de grote rotsblokken waar ze op en over kunnen klauteren. Bij het aanleggen van de speelplaats is steeds rekening gehouden met het ecologische aspect, het kiezen voor lokaal en natuurlijke materialen. Ook de kinderen en het personeel werden betrokken bij de opbouw van de speelplaats door workshops en een participatief traject.

Details van het project